Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřályThe Fault in Our Stars
John Green
large

Poté, co jsem na dovolené přečetl knihu Muž na cestách, kterou jsem si objednal v Knižním klubu asi v sedmém ročníku základní školy, a musím konstatovat, že mě to čtení docela i bavilo. Jsem se rozhodl, že bych mohl zkusit přečíst i nějakou knižní novinku a zjistit, jestli mne to čtení nezačne doopravdy bavit.

Na webu čsfd.cz jsem narazil na film Hvězdy nám nepřály a hned mi bylo jasné, že tento film chci zajisté vidět. Posléze jsem si všiml, že film byl natočen podle knižní předlohy. A to byla trefa do černého, již jsem věděl, kterou knihu přečtu jako první.

Číst o osudu (i když smyšleném) šestnáctileté Hazel Grace a jejího sedmnáctiletého přítele, kteří bojují s rakovinou, ale i přes to si najdou v tom těžkém boji čas i na seznámení a posléze i lásku, bylo velice příjemné. Smutné okamžiky střídaly ty plné lásky a pozitivního pohledu na svět. Člověk má u čtení tohoto románu čas si uvědomit, že člověk by si měl užívat života, každého dne, každého východu a západu Slunce, každého hezkého, i když ve své podstatě všedního, okamžiku… 🙂

Mé hodnocení knihy, která na webu databazeknih.cz byla zvolena čtenáři jako kniha roku 2013,  je veskrze pozitivní. Mohu toto dílko od autora Johna Greena všem směle doporučit.

Hodnocení: *****

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *